Βιο Ηypnol Spray®

To Βio-Hypnol® είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή σπρέυ.Συμβάλλει στην καταπολέμηση της αϋπνίας. Βοηθά στην αντιμετώπιση των υποκείμενων συμπτωμάτων του jet lag τα οποία είναι συνήθη στα μακρινά ή/και υπερατλαντικά ταξίδια,Iδιαίτερα χρήσιμο σε άτομα που δουλεύουν σε βάρδιες.Συμπλήρωμα διατροφής με μελατονίνη και βιταμίνες Β1, Β6, D3 1mg

Γενικές πληροφορίες:
Η μελατονίνη είναι ορμόνη που παράγεται από τον εγκέφαλο των θηλαστικών και συγκεκριμένα από την επίφυση, με έναν ημερήσιο αλλά και εποχικό ρυθμό που συνδέεται με την ένταση του φωτός. Η συγκέντρωσή της αρχίζει να αυξάνεται το βράδυ με το σκοτάδι, κορυφώνεται μέσα στη νύχτα και εν συνεχεία βαθμιαία μειώνεται όσο πλησιάζει το πρωί. Με αυτόν τον τρόπο βοηθά τον οργανισμό να γνωρίζει πότε είναι ώρα για ύπνο και πότε είναι η ώρα για να ξυπνήσει. Κατά τον ίδιο τρόπο, είναι υψηλότερη η έκκρισή της κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπου οι ώρες που έχει σκοτάδι είναι πολύ περισσότερες από τις ώρες του φωτός. Οι αυξομειώσεις της μελατονίνης σύμφωνα με τον ημερήσιο κύκλο, επιτρέπουν τη ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού σε αρκετές βιολογικές λειτουργίες.

Οι βιταμίνες B1 (Θειαμίνη) και B6 (Πυριδοξίνη) συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας. Επιπλέον, συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης. Με αυτόν τον τρόπο, προωθούν τον ύπνο σε άτομα που έχουν αϋπνίες.

Η βιταμίνη D3 είναι από τις βασικές βιταμίνες που ρυθμίζουν το κιρκάδιο ρυθμό μας. Πτώση των επιπέδων της D κάτω του βέλτιστου (60-100 ngr/ml) συνδέονται με κατάθλιψη και αϋπνίες. Άτομα με έλλειψη βιταμίνης D εκδηλώνουν συχνότερα προβλήματα ύπνου, όπως αϋπνία ή διακοπτόμενο ύπνο.

 

© {2019} Medichrom International S.A.. All Rights Reserved.